RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 6 juni… 1986 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

U luistert naar de Veronica Top 40 met Lex Harding

Vandaag verlaten we de immer onvoorspelbare Noordzee en kiezen voor de rustiger omgeving van Hilversum waar in 1986 de omroepen nog zonder al teveel concurrentie hun ding konden doen. De enige speler, naast de diverse Hilversumse zenders, was de combinatie van Radio Monique (overdag) en Radio Caroline (’s nachts), beiden in de lucht vanaf de MV Ross Revenge.

De vrijdag bij Hilversum 3 werd voor het grootste deel ingepalmd oor de Veronica Omroep Organisatie. Hun laatste werkdag van de werkweek heette daarom ‘Een volle vrijdag lang’. De programma’s werden onder andere gepresenteerd door Bart van Leeuwen (Ook goeiemorgen), Peter Teekamp (Goud van oud), Jeroen van Inkel (Rinkel de kinkel) en Lex Harding. Hij mocht de Veronica Top 40 voor zijn rekening nemen tussen 15:00 en 18:00 uur.

Daarna moest de VOO een uurtje het veld ruimen voor de ‘Avondspits’ met Frits Spits (NOS), waarna de Veronica-programmering op Radio 3, opnieuw doorliep tot middernacht. U kunt nu opnieuw kennis maken met het eerste anderhalf uur van de Nederlandse Top 40 van vrijdag 6 juni 1986 met Lex Harding. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx