RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 6 juni… 1986 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Veronica was er ‘een volle vrijdag lang’

De vrijdag op Radio 3 betekende in juni 1986 ‘een volle vrijdag lang’ de Veronica Omroep Organisatie op het radiotoestel. Met programma’s als ‘Ook goeiemorgen’ met Bart van Leeuwen, ‘Goud van oud’ met Peter Teekamp, ‘Rinkel de kinkel’ met Jeroen van Inkel en de ‘Nederlandse Top 40’ met Lex Harding van 15:00 tot 18:00 uur. 

Veronica werd daarna ‘onderbroken’ door de ‘Avondspits’ met Frits Spits in de zendtijd van de NOS. En toen was het weer de beurt aan de V.O.O., tot middernacht met ‘Curry en van Inkel’ en het ‘Countdown Café’. Vervolgens ging men de hele nacht van vrijdag op zaterdag vrolijk door via de gekoppelde zenders Radio 1 en 2. Daarmee was Veronica van vrijdag tot zaterdagochtend, op één uurtje na, 24 uur onafgebroken in de lucht.

Dit is het laatste anderhalf uur van de ‘Nederlandse Top 40’ van vrijdag 6 juni 1986 met Lex Harding. Deze hitparade werd uitgezonden onder het motto ‘De Stichting Nederlandse Top 40 telt ze op, en wij tellen ze af’. Er was ook het spel ‘De Radiorebus’ waarmee alle singles uit de lijst waren te winnen. En er werd gebeld met een platenzaak in Hoensbroek voor de rubriek ‘De lokale Top 10’. De uitbater mocht via de telefoon aan Lex en de luisteraars vertellen wat in die week de tien best verkochte singles in zijn winkel waren. (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Danny uit Gent
Danny uit Gent
6 juni 2021 - 20:06 20:06

schitterende radiotijden waren het toen destijds,luisterde de nacht van vrijdag op zaterdag altijd naar het programma De Stemband.Werd gepresenteerd door Erik De Zwart,Jeroen Van Inkel en Kees Schilperoort,schitterend programma was dat.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx