RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 6 juli… 1975 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

‘Ik wil graag de groeten doen aan Jan, Jacqueline, Koos, Marcel, Eduard, Annie, Tuur en…’

In de zomer van 1975 trok menig inwoner van de Lage Landen voor zijn of haar vakantie naar het Spaanse Playa de Aro aan de Costa Brava, alhoewel de meesten een jaartje eerder nog nooit van het badplaatsje gehoord hadden. Verantwoordelijk voor deze plotse massale belangstelling was… Radio Mi Amigo. 

Nadat ook de Nederlandse overheid haar onderdanen verboden had om nog langer – wat dan ook – te doen voor een zender op zee, was Radio Mi Amigo uitgeweken naar het Iberisch schiereiland. Het enige West-Europese land zonder anti zeezenderwetgeving. Alweer vierenveertig jaar geleden was in de maand juli het toeristenseizoen goed op gang gekomen.  

Voor het eerst trokken vakantiegangers uit Vlaanderen en Nederland naar Playa de Aro en omgeving. Eveneens goed nieuwsgierig gemaakt door de vele verhalen in de media over de verbannen zender. Radio Mi Amigo zelf hield de toeristen op de hoogte. Op 5 juni 1975 konden we uit de wekelijkse toespraak van presentator Stan Haag opmaken dat het weer aan de Costa Brava af en toe wat te wensen overliet, maar dat zoiets de vakantiepret niet mocht bederven.

Uiteraard maakten veel vakantiegangers van de gelegenheid gebruik om een bezoekje te brengen aan de studio van het radiostation in asiel, om groeten over te maken aan hun familie en vrienden. Omdat de belangstelling zo groot was werd er zelfs een apart programma voor gemaakt: ‘Groeten uit Playa de Aro’. 

De uitzending kwam in de plaats van ‘Voor of tegen’ (12:00-14:00 uur) dat een week eerder voor het laatst was uitgezonden op de 259 meter. De eerste aflevering van de nieuwe show met Michelle haalde de ether op zondag 6 juli 1975. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx