RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 6 januari… 1974 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Fietsen rond de tafel, midden op zee

Bij de zeezender Radio Veronica kon je op zondagmiddag luisteren naar ‘Fietsen rond de tafel’ met Lex Harding. Het programma dat als één van de weinige deels live werd uitgezonden vanaf de Norderney, was erg divers en er hing altijd een heel losse sfeer.

De begintune was zeer herkenbaar omdat het nummer veelvuldig werd gebruikt door meerdere zeezenders. ‘Cruncy Granola Suite’, van het orkest van Percy Faith, was ook te horen als herkenningsmelodie bij programma’s van Radio Caroline (All Time Album Top 100), Voice of Peace (The International Top 40), Radio Mi Amigo (English Top 30) en voor diverse jingles en pormospots bij Radio Noordzee Internationaal.

Ook de Vereniging voor Vrije Radio (de voorloper van RadioVisie), gebruikte de muziek voor een spot voor de zondagse afleveringen van ‘De geschiedenis van de zeezenders’, op Radio Mi Amigo. En Frans van der Drift koos het als openingstune voor de Nederlandse Top 40, die hij enkele maanden presenteerde voor deze zeezender.

Verder in deze aflevering van ‘Fietsen rond de tafel’’ bij Veronica van 6 januari 1974, was er aandacht voor de Toto, de voetbaluitslagen en de radiorebus. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx