RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 6 februari… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zo werden we 41 jaar geleden wakker

Luisteraars van het Nederlandstalige Radio Caroline konden in 1980 wakker worden met de ‘blijde boodschap’ verkondigd door Johan Maasbach, dit tussen zeven uur en half acht. Niet dat men daar op zaten te wachten, maar het leverde de organisatie geld op. De opname van vandaag start om precies half acht. Op dat tijdstip begon ‘Wekkerradio’ met Hugo de Groot, live vanaf de MV Mi Amigo.

Hugo werd aangekondigd vanaf een bandje door onze oud RadioVisie-collega Jelle Boonstra. Jelle en Hugo (foto bovenaan), die eigenlijk Arie van Loon heette en later onder die naam bekend zou worden bij Radio Maeva, woonden in hetzelfde studentenhuis in Brussel. Via Jelle was Arie in contact gekomen met de Caroline-organisatie.

Tussen de reclames door werd er soms ook nog muziek gedraaid op de 319 meter. In de veertig minuten die de opname van vandaag duurt is ongeveer tien keer een commercial te horen en dan hebben we de spot die tegen acht uur voor de Caroline Road Show, in het Nederlands en het Frans te horen is, nog niet meegeteld. Er was om acht uur geen nieuws, enkel een weerbericht om daarna weer gauw een spot te draaien om nog meer adverteerders te werven, want er kon er altijd nog eentje bij. Ook was er reclame voor de  Caroline DJ-wedstrijd.

Dus in een vol uur had je in die tijd algauw tussen de vijftien en twintig spotjes zitten, die tegen dumpprijzen waren verkocht. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx