RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 6 augustus… 1986 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Verzoekplaten en een verzoek… cijfer

Verzoekplatenprogramma’s, ze waren van alle tijden. Tegenwoordig is het een zeldzaam fenomeen. Nu iedereen de muziek die hij wil horen die binnen met enkele muisklikken binnen handbereik heeft, is de functie ervan zo goed als helemaal verdwenen. Niet zelden werden lang geleden immers liedjes aangevraagd die men kende, maar zelf niet op vinyl had, de radio bood dan de gedroomde oplossing. 

Plaatjes voor zichzelf of gewoon om iemand te verrassen voor een verjaardag, een gezamenlijk beleefd mooi moment of wat dan ook. Bij uitbreiding waren er ook programma’s waarbij men liedjes ging draaien voor kantoren, bedrijven of ander plaatsen waar collega’s bij elkaar zaten. Vaak werd dat soort uitzendingen in de voormiddag geprogrammeerd. 

Radio Veronica had z’n ‘Muziek terwijl u werkt’, Hilversum 3 programmeerde ‘Arbeidsvitaminen en bij Radio Mi Amigo werd ‘Schijven voor bedrijven’ uitgezonden. Radio Monique doorbrak die ochtendlijke traditie door de favorieten platen van de doorsnee luisteraars te draaien. Dat deden ze in het programma ‘Drie om drie’. Zoals de titel al doet vermoeden onderbrak de presentator de muziek slechts om drie platen.

Op 6 augustus 1986 behandelde Wim de Valk een brief van ene Theo van Halsema die de platen voor Kees Pronk uit Den Haag aanvroeg. De briefschrijver wilde ook weten of op het achterdek van het zendschip Ross Revenge nog steeds de tekst LA 519 Caroline geschilderd was.

Hij vroeg dit omdat 519 meter niet meer klopte en Caroline en Monique gezamenlijk gebruik maakten van de 319 meter (963 KHz) Wim de Valk bevestigde dat, maar wees er meteen op dat de wijziging het domein was van de Caroline organisatie. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx