RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 6 augustus… 1978 (studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

 Hallo hier is Mi Amigo, Erik de Zwart, techniek Rob Hudson

We gaan vandaag terug naar 6 augustus 1978, al is het niet helemaal duidelijk waar deze datum vandaan komt. Laten we het proberen uit te leggen. Deze studiotape is officieel opgenomen in Playa de Aro. Maar er zijn voldoende redenen om daar aan te twijfelen. Het ochtendprogramma ‘Hallo hier is Mi Amigo’ was tussen 06:00 en 07:00 uur op Radio Mi Amigo te beluisteren. Begin augustus 1978 kwam het live vanaf boord met kok Kees Borrel achter de microfoon. 

De tape van – uit Playa de Aro – werd echter gepresenteerd door Erik de Zwart (foto bovenaan). Mi Amigo boord-dj Rob Hudson deed de techniek. Erik de Zwart is de echte naam van Paul de Wit die we vanaf april 1979 bij het Nederlandstalige Caroline, vanaf de MV Mi Amigo, aan het werk konden horen. Paul de Wit is nooit op Radio Mi Amigo te horen geweest, ook niet onder zijn echte naam.

Het is niet helemaal uitgesloten (maar zeker weten doen we dit niet), dat Erik samen met zijn vriend Rob Hudson (Ruud Hendriks) de opname van vandaag in Nederland heeft opgenomen omdat ze moest dienen als ‘sollicitatiebandje’. Dat is de meest waarschijnlijke situatie, want het ligt niet voor de hand dat iemand in die periode onder zijn echte naam een programma opnam. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
6 augustus 2020 - 07:44 07:44

De enige die dat weet is o.a Erik zelf , misschien reageert ie wel

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks
7 augustus 2020 - 07:41 07:41
Antwoord aan  Revenge85

Nee hoor, Rob Hudson was er ook bij. Dat weet ik zeker want zo noemde ik mij destijds. De tape is wel degelijk in augustus 1978 in Playa de Aro opgenomen. Sterker nog ik heb er nog ergens foto’s van. Die zal ik eens opzoeken.
Ik was in Playa op vakantie en Erik kwam er een kijkje nemen. Ik kende hem niet maar had hem ooit een drive in show zien draaien op mijn middelbare school. Toen hij voor het studioraam in Playa stond heb ik hem uitgenodigd een proeftape te maken. Die kwam er maar het zou nog tot april 1979 duren voor Erik met mij samen voor Radio Caroline ging werken. De rest is historie.

Erik de Zwart
Erik de Zwart
7 augustus 2020 - 09:49 09:49
Antwoord aan  Ruud Hendriks

En dat klopt helemaal. In de studio boven in het appartement dat Radio Mi Amigo Gebruikte als kantoor. Het is mij een raadsel dat deze tape/cassette nog bestaat. Ik heb zelf geen kopie. Maar Ik weet dat Jan Paparazzi er wel een had. Of het origineel. Wel schrikken als je zoiets na 42 jaar weer hoort… Met een keurige Bart van Leeuwen voor de countdown. En een keurig Erikje, zo van de ziekenomroep naar een zeepiraat.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx