RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 6 april… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Van complete ‘Top 40’ tot ‘Programmatisch Monster’ 

Elke vrijdagmiddag kon je in april 1979 van 14:00 tot 18:00 uur luisteren naar Veronica via de popzender Hilversum 3. De V.O.O. had sinds begin april meer zendtijd gekregen. Eerder was de Top 40 op vrijdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur te horen, in de ‘aspirant status periode’ enkel tussen 19:00 en 20:00 uur.

Sinds 6 april was er van 14:00 tot 15:30 uur de ‘Tipparade’ met Bart van Leeuwen (foto bovenaan – links), en daarna tot 18:00 uur was het de beurt aan Lex Harding (foto bovenaan – rechts) met een overzicht van ‘De Nederlandse Top 40’. 

Over zendtijd had de V.O.O. op vrijdagmiddag niet te klagen, want om 17:00 uur waren ze ook te beluisteren via Hilversum 2 met ‘Info Radio’, een actualiteitenprogramma tot… 17:24 uur. Daarna waren er programma’s van de NOS en vanaf 18:50 uur was Veronica er terug met P.M. Dat was de afkorting van ‘Programmatisch Monster’, want deze uitzending duurde slechts tot het nieuws van 19:00 uur. Verzin daar maar eens een programma voor. 

Dit is het tweede uur van de eerste volledige ‘Top 40’ van de V.O.O. op Hilversum 3 met Lex Harding. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx