RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 5 november… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Will wilde wel, maar mocht plotseling niet meer. Tot het toch weer kon…

Will Luikinga is vooral bekend geworden via de zeezender Radio Veronica, waar hij vanaf 1969 presenteerde. Zijn meest bekende programma was zonder twijfel ‘Will wil wel’, waarbij hij vaak in het gezelschap van Harry vertoefde.

Harry was een soort fruitautomaat waar je muntjes in kon gooien en die soms wel en soms geen muntjes teruggaf. Hij werd ingezet als spelautomaat waarmee de luisteraars prijzen konden winnen. De naam refereerde aan de Nederlandse minister Harry van Doorn, die uiteindelijk verantwoordelijk zou worden voor het verdwijnen van de zeezenders in 1974. 

Will moest na 1974 op een andere manier aan de kost zien te komen. En zo gebeurde het dat we de voormalige Veronica dj vanaf het najaar 1979 plotseling met bandprogramma’s op Radio Caroline konden horen. Omdat meewerken aan een zeezender in Nederland en België strafbaar was, ging Will eens in de zoveel tijd naar het Spaanse plaatsje El Arnal op Mallorca om zijn shows op te nemen. 

Dat gebeurde in discotheek ‘Voom Voom’. De eigenaar van het etablissement bood hem die mogelijkheid omdat hij destijds een grote fan van de zeezender Radio Veronica was geweest. Later, vanaf 1982 toen de Veronica Omroep Organisatie meer zendtijd kreeg binnen het publieke bestel, konden we Will horen én zien in verschillende programma’s.

Op 5 november 1979 werkte hij nog voor Radio Caroline. Je hoort hem van twaalf tot één, daarna volgt de ‘Negentien tig-show’ met Peter de Vries. Het pseudoniem voor Wout van der Meer. Hij werkte in 1979 eerst voor de Caroline Road Show, waarna van het één het andere kwam. We horen ook nog Ad Roberts. (TvH)

° Foto bovenaan: Nico Haak – Wilma – Will Luikinga in 1981 (credits: Wikipedia)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx