RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 maart… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De honden van André, Ferry en Dik blaften op Hilversum 3

Wat ooit begon bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal, werd later voortgezet bij de omroepvereniging NCRV via de Nederlandse popzender Hilversum 3: de ‘Dik Voormekaar Show’ van André van Duin en Ferry de Groot (foto bovenaan). Later kwam er ook een tv-versie en in de 21ste eeuw was het programma met de meest absurde situaties te horen bij de TROS, zowel op de radio als televisie. 

In 2019 werd naar aanleiding van ‘100 jaar radio’ De Dik Voormekaar Show’ verkozen als beste radio programma ooit. Na al die jaren hebben André en Ferry nog steeds geen genoeg van de reeks en maken ze nog regelmatig nieuwe afleveringen die online te bekijken zijn. Maar vandaag stemmen wij nog eens af op Hilversum 3 waar de NCRV op 5 maart 1977 een aflevering uitzond met daarin veel honden. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx