RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 5 juni… 1985 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Uw postcode was geld waard bij Will Luikinga

Aan het begin van het programma van Will Luikinga was er een spot ingesproken door Lex Harding te horen. Die was gericht op jongeren onder de achttien jaar. Zij telden niet mee in het ledenaantal van een omroepvereniging. Juist voor hen was er daarom ‘Club Veronica ‘opgericht. Je kon lid worden voor tien gulden (4,54 euro) per jaar en je kreeg het eigen clubblad toegestuurd.

De Veronica Omroep Organisatie had in 1985 elke woensdag van 07:00 tot 14:00 uur zendtijd op Radio 1. Met programma’s als ‘Ook goeiemorgen’ met Bart van Leeuwen, ‘Muziek terwijl u werkt met Hans Mondt en  ‘Kletskop’ met Annette van Trigt. Om 12:00 uur was het tijd voor Will Luikinga (foto bovenaan) en ‘Het Postcodespel’. Daarvoor gebruikte hij een apparaat met de naam Flipse.

Als rode draad doorheen de uitzending gaf Flipse steeds een cijfer. Luisteraars met het juiste cijfer in hun postcode mochten bellen om in de uitzending een vraag te beantwoorden. Vervolgens gaf Flipse een nieuw cijfer, en degene die de twee genoemde cijfers in hun postcode hadden staan, mochten bellen. En zo ging dat door tot en met vier cijfers. Er was een prijs te winnen van maximaal duidend gulden.

Nadat Will tegen 13:00 uur het programma had afgesloten met het advies ‘Rij en kip voorzichtig, denk aan mij’, was het de beurt aan Chiel van Praag met ‘Nederland Muziekland’. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx