RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 juli… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een nieuwe band voor Maurice Bokkebroek

“Pas op Marcje, jou krijg ik ook nog wel! Grote schande luisteraars, ik dacht meneer Verheul is van boord verdwenen, en nu eindelijk eens een aantal nieuwsuitzendingen zonder te lachen. Maar meneer Jacobs is nog veel erger.” Met die woorden begon Rob Hudson op 5 juli 1978, vanaf een bewolkte Noordzee, de aflevering van ‘Koffie met scheepsbeschuit’.

Kennelijk had Marc Jacobs, die sinds een paar dagen na een afwezigheid van ruim een half jaar, zijn comeback had gemaakt bij Radio Mi Amigo, zijn collega tijdens een nieuwsuitzending aan het lachen gemaakt. Verder wist Rob te vertellen dat kok Kees Borrel over de vloer van de studio kroop, en bezig was om een aantal knijpers op de draaitafels te maken. Op een zendschip moest je tenslotte van alle markten thuis zijn.

Na het koffieprogramma was het tegen 11:00 uur de beurt aan Marc Jacobs om het nieuws te lezen. Na het bulletin was er een mededeling voor de organisatie aan land: ‘Het juiste nummer is 42, groetjes’. Vaak was 11:00 uur het vaste tijdstip waarop codes werden doorgegeven. Toch was dit niet de enige vorm van communicatie met de organisatie aan land. Via een kortegolfzender stond de bemanning regelmatig in contact met onder andere Patrick Valain in Gent.

Via die weg werden vaak, in het weekeinde, de noteringen voor de ‘Mi Amigo Top 50’ doorgegeven, maar ook waren er wel eens boodschappen dat men bijvoorbeeld olie of andere zaken nodig had. Na het nieuws en de ‘Lieveling’ was het de beurt aan Ton Schipper met een nieuwe aflevering van ‘Keukenpret’, vanuit Playa de Aro.

“Een hele goeiemorgen, en welkom bij de programma’s vanuit Playa de Aro. Het programma Keukenpret met vandaag ook weer een recept van de dag zoals gewoonlijk, en dat recept zullen we geven omstreeks twintig over elf en natuurlijk ook onze Playa-tip en heel wat muziek.” Tijdens het programma kwam er ook iemand langs van een garage met een autoband voor technicus Maurice Bokkebroek. (Foto bovenaan) (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx