RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 juli… 1974 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘Prijsbewuste’ vrouwen van Tony Berk

Misschien zat je er op te wachten. In deze rubriek komt heel veel Mi Amigo voorbij, af en toe een brokje Veronica, en een zeldzame keer een ander radiostation. Vandaag is weer zover, we trekken een blik Radio Noordzee Internationaal open. Een muziekzender die ook in Vlaanderen behoorlijk populair was. Niet in het minst omdat de ontvangst een stuk beter was dan van collega Veronica.

Toen RNI aan z’n avontuur begon in januari 1970 zat Radio Veronica nog op 192 meter. Overdag viel de ontvangst redelijk mee, maar ’s ochtends vroeg en na 16:00 uur (vooral in de winter), verdween het signaal in Vlaanderen en delen van Nederland. Radio Noordzee Internationaal, dat ook gebruik maakte van een veel zwaardere zender, had op de 220 meter veel minder last van de ‘duisternis’. Veronica zou pas publiek terugwinnen toen het vanaf 30 september 1972 verhuisde naar de 538 meter.

Eén van de populaire deejays bij RNI was Tony Berk (foto bovenaan). Zijn doordeweekse middagprogramma ‘Prijsbewust’ werd erg druk beluisterd, ook al omdat er prijzen te winnen waren. Opvallend was dat na een poosje meestal huisvrouwen belden om naar de prijzen van producten te raden. Zaten ze het dichtst in de buurt, dan waren die voor hen. Maar het is gelukkig niet allemaal bellen, praten, raden en winnen of verliezen. Het eerste uur van zijn programma was vooral ingeruimd voor muziek. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Forment luc
Forment luc
13 juli 2019 - 10:39 10:39

Jammer dat die mooie rijd van de zeezenders voorbij is , ik heb nog het voorrecht gehad die schepen te bezoeken , ik was lidvan de Free radio organisatie .

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx