RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 5 januari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stroom viel uit… Ging de predikant te geweldig te keer?

Aan het eind van de middag wordt bij het Nederlandstalige Radio Caroline het programma ‘Gangboord’ uitgezonden. Van vier uur tot half zes om precies te zijn. Op 5 januari 1980 zit Peter de Vries (foto bovenaan) achter de microfoon. Hij heeft ook een aantal brieven van luisteraars ontvangen die hij tijdens de uitzending behandelt. De Nederlandstalige service van Radio Caroline is op dat moment te bereiken via een adres in het Spaanse Marbella. 

Om half zes wordt de bandopname van de radiogemeente van Ds. Toornvliet gestart. De predikant draait ook een plaat voor alle medewerkers van de Belgische en Nederlandse spoorwegen. Maar dan gaat er iets fout. Om twintig voor zes wordt het stil op de 319 meter. Wat er aan de hand was en hoe dit werd verholpen, zal onduidelijk blijven omdat bijna tegelijk met uit uitvallen van de zender, ook onze opnameband ten einde was. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx