RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 januari… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De Top 40 is helemaal terug waar ie hoort: bij Radio Veronica

5 januari 1979 was een historische datum in de geschiedenis van de ‘Nederlandse Top 40’ bij de Veronica Omroep Organisatie. De vijftiende jaargang werd uitgezonden op Hilversum 3 tussen 16:00 en 18:00 uur. Ondanks dat sommige platen een beetje ingekort moesten worden kon men nu eindelijk zelf de hitlijst weer helemaal uitzenden.

Na het verdwijnen als zeezender op 31 augustus 1974 was de ‘Top 40’ een tijdje te horen geweest bij omroepvereniging TROS op Hilversum 3 en bij Radio Mi Amigo. Toen de V.O.O. één uurtje zendtijd kreeg op Hilversum 3, tussen 19:00 en 20:00 uur op de vrijdagavond, waren enkel de grootste verschuivingen in de lijst te horen geweest.

Aan het begin van de uitzending op 5 januari 1979 blikte Lex Harding uitgebreid terug op de geschiedenis van de hitlijst. En alsof het nog niet genoeg was, bleek dat de V.O.O., naast de extra zendtijd op vrijdagmiddag, ook het uur op de vrijdagavond had behouden. Dat was nu voor Ad Bouman en zijn A.B.T.T. ‘Uitgezocht en gedraaid door de meester zelf’, aldus een vermelding in het Veronica omroepblad. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx