RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 februari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Man van de Caroline Music Show aan boord van de MV Mi Amigo

Peter de Vries (foto bovenaan) was begin 1980 het pseudoniem voor Wout van der Meer. Hij was de man achter de Caroline Music shows. Een naam die vaak in de programma’s van Radio Caroline, tijdens de aankondigingen voor deze shows, voorbij kwam. De rekrutering van boorddeejays liep niet zo vlot, bijgevolg werd er ook al eens dichter bij huis gekeken naar bekwame medewerkers.

In 1980 zat Wout dus als Peter de Vries tweemaal aan boord van de MV Mi Amigo. Daar presenteerde hij, tussen de vele commercials door, onder meer het programma ‘Gangboord’ dat aan het eind van de middag werd uitgezonden tussen vier uur en half zes. Het laatste half uur van de Nederlandstalige uitzendingen was voor de Radiogemeente van Ds. Toornvliet uit Bloemendaal. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx