RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 5 december… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hoe strooi je justitie zoveel mogelijk zand in de ogen? 

Sinds 14 november 1976 kon je elke zondagochtend na de toespraak van Ds. Toornvliet bij Radio Mi Amigo luisteren naar ‘Tot elven op de koffie’, met Lieven Colijn. Het pseudoniem voor Patrick Valain, de man van de Mi Amigo Drive Shows en de stuwende kracht achter Radio Mi Amigo in België. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de werving van reclamespotjes en de bevoorrading van het zendschip. 

Omdat Patrick/Lieven (foto bovenaan) zijn programma opnam in België, iets wat in die tijd zeer gevaarlijk was, was het slim om de link tussen Lieven en Patrick geheim te houden. Alhoewel het voor de oplettende luisteraar en dus ook voor de B.O.B. redelijk duidelijk was dat de stem van de man die tegen het hele uur de spotjes van de Drive In Show insprak wel heel erg veel op die van Lieven Colijn leek. 

Om de scheiding tussen ‘beide’ individuen te benadrukken nam Lieven zijn programma op in het zonnige Playa de Aro, samen met technicus Maurice Bokkebroek. Die laatste reikte hem regelmatig een kaartje aan of Lieven zei kort iets tegen zijn assistent, weliswaar zonder dat we Maurice hoorden antwoorden. Dat allemaal om een flinke zak zand in de ogen van justitie te strooien. 

Bokkebroek maakte aan het begin van het programma Lieven er op attent dat het 5 december was en er op die datum vaak Sinterklaas werd gevierd. Dit zorgde voor enige spraakverwarring, want op welke datum werd dit feest in Nederland gevierd? En op welke datum kwam de Sint naar België? Maar ze kwamen eruit. Om 10:30 uur werd er zoals altijd tijdens de bandprogramma’s live overgeschakeld naar de MV Mi Amigo voor extra mededelingen. 

De luisteraars konden horen dat Marc Jacobs nog kaartjes had liggen die bestemd waren voor deze aflevering van ‘Tot elven op de koffie’, helaas waren ze per abuis aan boord terecht gekomen. Marc las dan maar zelf alle berichtjes voor en schakelde daarna weer terug naar Lieven Colijn ’in Spanje’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx