RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 5 augustus 1973 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘geboorte van een strijdlied’ bij RNI

André van Duin is een fenomeen, maar ook om een reden die minder bekend is. Als ‘komiek’ en als zanger was hij zowel in Nederland als in Vlaanderen razend populair. Bij gebrek aan ‘goede’ in eigen land televisie, werd er ook in Vlaanderen massaal naar de Nederlandse publieke omroep gekeken, waarvoor Van Duin hilarische shows maakte.

Hij maakte ook radio, maar die programma’s liepen evenwel voor geen meter in Vlaanderen. Nederlandse luisteraars vonden zijn ‘Dikvoormekaar Show’ op Radio Noordzee Interntionaal (RNI) ’geweldig’, Vlaamse luisteraars liepen gillend weg. Naar een andere zender luisteren, hielp natuurlijk ook. 

André van Duin was dus niet alleen de man van de ‘scheve bekken’, de carnavals hits, de revu en de talloze humoristische programma’s op televisie. In de jaren zeventig van de vorige eeuw presenteerde hij voor Radio Noordzee Internationaal (RNI) dus ‘De Dikvoormekaar-show’. Dat deed hij samen met zijn technicus ’Meneer de Groot’. Al fungeerde de man eerder als side kick.

In de aflevering van 5 augustus 1973 – de eerste van het nieuwe seizoen – maakten de luisteraars kennis met het ‘Dikvoormekaar-strijdlied’. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Paul
Paul
13 augustus 2019 - 22:20 22:20

ik lees hier dat de Vlaamse luisteraars van RNI (en dat waren er heel veel!!) afhaakten bij de Dikvoormekaar show. Ik moet dan de uitzondering op de regel geweest zijn zeker, want ik vond de show gewoon super én zeker uniek. Het ging wel vlug en rommelig en bepaalde grappen zal ik niet begrepen hebben, maar ik vond het gewoon leuk hoe al die typetjes ontsproten aan het brein van André en Ferry. Ik heb ook nog een LP met daarop een “dikvoormekaarshow” uit de jaren 80.
Vele jaren later had je op Studio Brussel “Het Leugenpaleis” met Bart Peeters en vooral Hugo Mathijssen met allerlei grappige types en absurde situaties. Ook unieke en succesvolle radio dus.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx