RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 5 april… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het jachtseizoen blijft onveranderd open

Aan het einde van elke maandagavond mocht de Veronica Omroep Organisatie in de tweede helft van de jaren zeventig het laatste uurtje op Hilversum 1 vullen. Dat deden ze met het programma ‘3600 seconden Veronica’. De muziek werd uitgezocht door Ad Bouman terwijl Lex Harding presenteerde. (Foto bovenaan)

Op 5 april 1976 was het nog maar een paar dagen geleden dat Radio Mi Amigo een goede 1 april grap had gebracht. De zeezender was opgehouden te bestaan en vanaf de MV Mi Amigo hadden de oud-collega’s van Veronica zogenaamd een doorstart gemaakt. Jusitie maakte in die periode nog steeds jacht op Mi Amigo onder de bezielende leiding van de officier van justitie, Mr. Pieters. (Foto)

In ‘3600 seconden Veronica’ werd hij gebeld omdat justitie heeft aangekondigd ‘de jacht op Mi Amigo te openen’, zoals De Telegraaf ook kopte op 3 april. Volgens Pieters klopte dat niet, want Mi Amigo had al langer zijn aandacht. Hij bekeek ook of Ds. Toornvliet zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Reden voor de V.O.O. om de dominee te bellen. Presentator Stan Haag in Playa de Aro mocht ook zijn zegje doen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx