RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 5 april… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Radio Mi Amigo heeft al langer mijn aandacht’ 

Aan het einde van elke maandagavond mocht de Veronica Omroep Organisatie in de tweede helft van de jaren 70 van de vorige eeuw, het laatste uurtje op Hilversum 1 vullen met het programma ‘3600 seconden Veronica’. De muziek werd uitgezocht door Ad Bouman, en Lex Harding presenteerde (foto bovenaan). 

Op 5 april 1976 was het nog maar een paar dagen geleden dat Radio Mi Amigo een opvallende 1 april grap had gebracht. De zeezender was opgehouden te bestaan en werd vanaf het zendschip de MV Mi Amigo vervangen door Radio Veronica, dat een zogenaamde doorstart maakte. 

Jusitie maakte trouwens nog steeds jacht op Radio Mi Amigo onder de bezielende leiding van officier Mr. Pieters. In ‘3600 seconden Veronica’ werd met hem gebeld omdat hij eerder had aangekondigd ‘de jacht op Mi Amigo te openen’. De krant De Telegraaf had er twee dagen eerder nog een fors artikel aan besteed.

Maar volgens Pieters klopte dat niet, want Mi Amigo had al langer zijn aandacht. Hij voegde er nog aan toe te bekijken of ook Ds. Toornvliet zich voor de rechter zou moeten verantwoorden. Reden voor de V.O.O. om de dominee eveneens te bellen, net zoals Stan Haag in Playa de Aro. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx