RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 4 september… 1987 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Luc Dardin laat het waaien in ‘Windkracht 4 tot 6’

Bij de zeezender Radio Monique kon je in de jaren tachtig van de vorige eeuw op werkdagen, aan het eind van de middag, luisteren naar ‘Windkracht vier tot zes’. De naam van het programma verwees naar het tijdstip van uitzending, maar anderzijds werd met de wat ‘sterkere windkracht’ ook bedoeld dat de muziek op dat tijdstip wel wat harder mocht zijn dan in de voorgaande uitzendingen.

Luc Dardin was één van de presentatoren van deze show. Hij begon zijn loopbaan bij de landpiraat Radio Groeistad. Na zijn avonturen aan boord van de Ross Revenge (foto bovenaan), werkte hij onder meer van 1987 tot 1989 voor de VARA op Radio 3. Van juni 1990 tot 30 september 1991 presenteerde hij tussen 06:00 en 09:00 uur de ochtendshow op de AVRO maandag. Later zou hij opduiken bij Power FM, RTL Rock Radio, Kink FM en Hitradio Veronica. Tot november 2013 was Van Rooij te horen op Radio Veronica, waar hij het programma ‘Luc is Los’ presenteerde.

Van Rooij (foto) is ook veel op televisie te horen als voice over. Hij was een aantal jaren de stem van de tv-zenders Veronica en Yorin. Daarnaast was deed hij flink wat stemmenwerk voor een groot aantal televisieprogramma’s, waaronder de eerste seizoenen van ‘Big Brother’. In november 2011 werd bij hem kanker vastgesteld, In juni 2012 keerde hij terug op de radio bij Veronica. Met het ingaan van het nieuwe schema, in november 2013 verdween hij uit de programmering.

Sinds 2 december 2013 maakt Van Rooij iedere werkdag een uitzending op GoudaFM, eerst rond lunchtijd, sedert medio 2015 in de morgen. Vanaf 27 mei 2014 was hij ook te horen op KX Radio. Per 8 juni 2015 presenteert hij een programma op werkdagen van 15:00 tot 18:00 uur op Feel Good Radio. Daarnaast is hij actief bij Grand Prix Radio. Na de lancering van Ice Radio in oktober 2017 was Van Rooij daar ook te horen tot medio april 2018.

Maar nu terug naar de Ross Revenge toen hij nog ‘gewoon’ Luc Dardin was. Hoe hij onder dat pseudoniem vanaf zee klonk, hoor je in een programma van exact 32 jaar geleden. De dj vertelt onder andere dat hij aan boord van het zendschip zojuist zijn eerste gitaarles heeft gehad. (JLB & TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Mi Amigo: 212 was geen beter idee! (audio)

Vijfenveertig jaar geleden, tijdens het weekend van 23 en 24 juli 1977, nam de zeezender Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 31 augustus… 1977 (audio)

Op 'bijzondere' radiodagen - en dat was 31 augustus - recycleren we graag een programma Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

Het is vandaag 30 juli… 1988 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 29 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 28 juli… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 27 juli… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx