RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 4 november… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Woelwater vanuit een rustige studio aan land

‘Wekkerradio’, een ochtendprogramma van Radio Caroline werd in 1979 live vanaf de MV Mi Amigo uitgezonden. Toch tot in het najaar toen er werd overgestapt naar vooraf opgenomen uitzendingen met Jeroen Woelwater. Niet zijn echte naam, zoveel is duidelijk, maar wel het pseudoniem voor Jeroen Soer. (Foto bovenaan: Jeroen Soer in 1989 – credits: Veronica)) 

Na zijn avonturen bij deze zeezender zou Jeroen onder zijn echte naam programma’s gaan presenteren voor ondermeer de Nederlandse omroepverenigingen KRO, VARA (Verrukkelijke 15) en de TROS (Nationale Hitparade). Ook was hij later betrokken bij Radio 10. Jeroen Soer overleed in 2012 aan de gevolgen van een hartaanval. 

Op 4 november 1979 begeleidde hij ’s morgens de luisteraars van Radio Caroline, net daarvoor aangekondigd door collega Peter de Vries, die wel live aan boord van de MV Mi Amigo zat. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx