RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De cijfers tonen aan dat het tijd is voor een pilsje

Op 4 mei wordt in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 herdacht. Vaak hangen in het land de vlaggen half stok en is er om 20:00 uur ter nagedachtenis aan de slachtoffers een minuut stilte. In ‘Baken 16’ van 4 mei 1977 bij Radio Mi Amigo vroeg Marc Jacobs zich af “Wat je als jongeling dan het beste kon doen? Meegaan in al het getreur of toch proberen om de mensen een beetje op te vrolijken?”

Marc koos voor het laatste. “We gaan niet te veel stil staan bij de dingen die vroeger zijn gebeurd”, aldus de presentator en hij begon aan aflevering 198 van ‘Het Baken’. Marc had ook een ingewikkelde formule bedacht zodat hij rekenkundig bij de directie van het station kon verantwoorden dat er weer een pilsje tijdens het programma gedronken kon worden. Hugo Meulenhoff was ook van de partij. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx