RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 mei… 1974 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Tineke’s laatste werkdag voor de vakantie

Op 4 mei 1974 presenteerde Tineke (foto bovenaan) bij de zeezender Radio Veronica de laatste aflevering van het ochtendprogramma ‘Koffietijd’, vooraleer ze op vakantie zou gaan. “Ik heb geen reis geboekt, we stappen maar in het karretje en we rijden maar een eind weg”. Tineke sloot niet uit dat ze richting Zeeland, België of Noord Frankrijk zou gaan. De tweede week van haar vakantie wilde ze thuis doorbrengen en de markt gaan bezoeken, zo vertrouwde ze de luisteraars via de 538 meter toe.

Ook was er een commercial te horen voor een advocaat-drankje, gezongen op de melodie van het kinderliedje ‘Advocaatje leef je nog’. Na de spot probeerde Tineke samen met haar collega Hans Mondt het nummer na te zingen. Er werd eveneens een ‘Pechvogel’ in het zonnetje gezet, was er de rubriek ‘Een Bloemetje van de dag’ en live vanaf het zendschip de Norderney, werd het weerbericht voor de scheepvaart meegegeven.  

Tineke sloot haar programma af met de woorden dat ze er vrijwel van overtuigd was dat de luisteraars haar een prettige vakantie zouden toewensen, en ze gaf ook nog aan dat ze er over twee weken weer te horen zou zijn op de zender. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx