RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 4 juni… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Welkom live van boord met de nieuwslezers’

Radio Mi Amigo Internationaal zond vanaf 1976 steeds meer live programma’s uit. De eerste twee jaren kwamen de meeste shows vanaf band. In 1974 werden die banden vaak opgenomen in Breda en op andere plekken in de Lage Landen.

Na het van kracht worden van het Verdrag van Straatsburg – vanaf 1 september 1974 – gebeurde dit in het geheim op wisselende locaties. Toen begin 1975 Sylvain Tack met zijn medewerkers was uitgeweken naar het Spaanse Playa de Aro werden de meeste programma’s daar opgenomen.

Begin 1975 hadden gedurende korte tijd Rob Ronder en Peter van Dam beurtelings aan boord gezeten om live te presenteren. Daarna waren het weer de Engelse medewerkers van Radio Caroline die alle in Spanje opgenomen bandjes voor Radio Mi Amigo op de juiste momenten dienden te starten.

Vanaf begin 1976 zat nieuwkomer Tim Ridder aan boord van de MV Mi Amigo om een nieuwsdienst op te starten en het ochtendprogramma live te presenteren. Tim bleek niemand minder te zijn dan oud Veronica dj Bart van Leeuwen. Al gauw werd het boorteam uitgebreid met de komst van Jan van der Meer. Beide heren wisselden elkaar in het begin af. Vanaf mei 1976 kwam ook de uitzending tussen 14:00 en 16:00 uur live vanaf het zendschip.

Op 4 juni 1976 was dit met Jan van der Meer. Behalve presenteren diende hij ook alle nieuwsuitzendingen op de hele uren te produceren en te lezen. Dat betekende soms hard werken als je als enige Nederlander aan boord zat. Het zou nog tot 25 juni van dat jaar duren totdat het boordteam met de komst van Marc Jacobs uitgebreid zou worden naar twee personen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx