RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 juni… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Goedemiddag, dit is Mi Amigo met het nieuws van 12:00 uur.

Maken de vaste deejays van een radiostation een deel van de herkenbaarheid en de impact uit, bij Radio Mi Amigo durfde men wel eens aan deze ijzeren wet voorbij gaan. Uiteraard grotendeels als gevolg van de moeilijke situatie. Meewerken aan een zeezender was immers verboden door het ‘Verdrag van Straatsburg’. Voor Belgen al sedert 1962, voor Nederlanders pas sedert 1974.

Toen er in 1976 steeds minder vooraf opgenomen programma’s uit Playa de Aro kwamen, en er steeds vaker live vanaf het zendschip werd gepresenteerd, kon de organisatie niet snel genoeg goede presentatoren vinden die enkele weken na elkaar,op een eerder gammele schuit, op de Noordzee wilden gaan zitten. Voor het loon moesten ze het ook al niet doen. En een gevarenpremie werd niet uitgekeerd. Vaak moest Radio Mi Amigo het dus doen met de mensen die zich aanboden en was kieskeurig zijn uit den boze. 

Eén van de live dj’s in 1976 was Rob Hessing, die onder de schuilnaam Jan van der Meer (foto bovenaan – credits: Martin van der Ven) 43 jaar geleden aan boord van de MV Mi Amigo zat als dj en nieuwslezer. Jan was gelukkig één van de mensen die z’n vak wel beheerste. Het is 4 juni 1976, de kleine wijzer van de klok staat op de 3, de grote wijzer op de 12, de radio staat afgestemd op de 259 meter in de middengolf. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx