RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 februari… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Ik eet elke dag mien brood met Hugo de Groot’

Arie van Loon (foto bovenaan) was begin 1980 naar de MV Mi Amigo gegaan als dj onder de naam Hugo de Groot. De Nederlander was bij de zeezender betrokken geraakt via zijn huisgenoot Jelle Boonstra, met wie hij in een studentenhuis in Brussel woonde. Arie had geen radio-ervaring, en toen hij eenmaal bij Radio Caroline was te horen kreeg Jelle al snel een telefoontje van Gert Jan Smit van de Caroline-organisatie met de vraag wat hij ze nu geleverd had. 

Maar Arie zat nu eenmaal aan boord van het zendschip en hem eraf halen ging ook niet zomaar. De man deed zijn uiterste best, en het ging hem steeds beter af, want de praktijk is immers de beste leerschool. Eén van de shows die hij als Hugo de Groot presenteerde was het lunchprogramma ‘Eet smakelijk’. Met daarin ook een jingle, ingesproken door een dame, met de tekst ‘Ik eet elke dag mien brood met Hugo de Groot’.

Later zou wijlen Arie van Loon onder zijn eigen naam doorbreken bij Radio Maeva, waar hij erg geliefd was bij de luisteraars. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx