RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 augustus… 1975 (studiotape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Via Playa vier uur Bert vanaf de Noordzee

In 1975 kwamen alle programma’s die op Radio Mi Amigo werden uitgezonden vanaf band. In die tijd zaten er immers nog geen Nederlandstalige dj’s aan boord van het zendschip. Live uitzendingen waren er dan ook niet. Alles werd op voorhand in de studio’s, op de heuvel Masnou in het Spaanse Playa de Aro, opgenomen. Dat gebeurde twee weken op voorhand. 

Met de Europabus werden de bandjes dan naar België gebracht om van daaruit via een Belgische of Franse haven naar de MV Mi Amigo te worden gesmokkeld. Daar werden ze op het juiste moment gestart door de Engelse dj’s van Radio Caroline. Dat deden ze ook op maandagmiddag 4 augustus 1975 om 15:00 uur met het bandje dat Bert Bennett (foto bovenaan – midden).

Bert was tweemaal per dag te horen op Radio 2-5-9 zoals hij het station in één van zijn aankondigingen noemde. De luisteraars konden tussen  07:00 en 09:00 uur wakker worden met hem tijdens ‘Welkom in de wereld der wakkeren’,  hij was er ook tussen 14:00 en 16:00 uur met de ‘Bert Bennet Show’. De opname van vandaag vonden wij in onze kelder met studiotapes. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx