RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 4 augustus… 1975 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Bert Bennett live, maar dan wel twee weken later

Misschien bent u ook één van die mensen die in de vorige eeuw vaak naar één van de Spaanse costa’s met vakantie ging omdat u zeker was dat het weer er goed zou zijn. In tijden voor de klimaatverandering was dit een zekerheid, terwijl je dat in de Lage Landen toch maar mooi moest afwachten…

Vanaf 1975 koos je misschien meer gericht voor een klein badplaatsje in de provincie Gerona, met name Playa de Aro. Je had er weliswaar nooit eerder van gehoord maar omdat je vaak naar Radio Mi Amigo luisterde was de naam je beginnen opvallen. Er werd immers zelden een programma uitgezonden waarin er géén reclame werd gemaakt voor het badplaatsje.

Bovendien was de zeezender er neergestreken omdat ze niet langer konden opereren vanuit Nederland. De ‘bannelingen van de radio’ deden van zich spreken. In de dagbladen, op televisie, overal eigenlijk. De vrijbuiters die enkel maar graag leuke radio wilden maken spraken je aan. Je wilde hen zien en een hart onder de riem steken. Daarom trok je naar Playa de Aro.

En dat doen wij ook, vandaag, met de focus op 4 augustus 1975. Eigenlijk had Bert Bennett twee weken eerder al zijn show opgenomen. Maar daarna moest het cassettebandje nog een hele weg afleggen vooraleer het op het zendschip belandde. De studio-tape van toen klinkt nog even goed als weleer.

Een typisch BB-programma, met daarin Mi Amigo’s Lieveling (die werd toen nog niet op het hele uur gedraaid) en ook de ‘Langspeelplaat van de week’ komt voorbij. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx