RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 4 april… 1983 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

The Big Apple: het mekka voor radio en tv-stations

Via de informatiezender Hilversum 2 kon je bij de Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) regelmatig luisteren naar het mediaprogramma ‘De Grote Verwarring’. Op Tweede Paasdag 1983 was er een extra aflevering die ook nog eens heel bijzonder was.

In maart 1983 waren Ruud Hendriks (Mi Amigo luisteraars kennen hem misschien beter als Rob Hudson) en Annette van Trigt (foto) in New York geweest om een documentaire te maken over de radiosituatie aldaar.

In The Big Apple kon je in die tijd maar liefst zestig radiostations ontvangen. De meeste informatieve zenders zaten op de middengolf en de muziekstations op FM. Wie in New York was aangesloten op de kabel kon er afstemmen op 36 tv-kanalen. Een ongelooflijk weelde toen, iets waar we in de Lage Landen met hele grote en verbaasde ogen naar keken.

° Het tweede deel van ‘De Grote Verwarring’ plaatsen we op 2 mei online. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx