RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 31 mei… 2014 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Het kerkhof ligt vol met mensen die onvervangbaar zijn’ 

Als eerbetoon aan Sylvain Tack en zijn medewerkers bracht Mi Amigo 40 in mei 2014, tijdens ‘Oostende voor anker’, vanaf het schip MV Artemis vier dagen een terugblik op Radio Mi Amigo. Zowel met oude bandprogramma’s als live uitzendingen met de medewerkers van toen, wisselden elkaar af. In 2014 was het immer precies veertig jaar geleden dat Radio Mi Amigo was begonnen. Er werd uitgezonden via de 94.9 MHz en via internet. 

In de avond van 31 mei 2014 was er een bijzonder live programma. Peter van Dam (foto bovenaan) presenteerde samen met Bart van Leeuwen. De muziek die ze draaiden was behoorlijk hard, en Bart vertelde dat de kapitein van het tijdelijke zendschip ‘dit erg slecht trok’. Van hem mocht het allemaal wel iets rustiger. Vanwege het warme weer stond de studiodeur open, maar dat was niet alles.

De Artemis was aan het varen voor de kust van Oostende, en er werd weer koers gezet richting de haven. Peter zei dat hij het een goed plan zou vinden als er iemand met garnaalkroketten langs zou komen. Beide heren memoreerden verder dat het vroeger maar een rare situatie was, dat je moest uitwijken naar Spanje, en anderzijds een schip voor de Engelse kust neer moest leggen om uit te kunnen zenden. Zeker als je dat vergeleek met alle internetmogelijkheden die er nadien kwamen. ”Ik heb wel eens geprobeerd om dat uit te leggen aan jonge mensen, maar die snappen daar helemaal niks van”, aldus Peter. 

Bart vroeg zich af, indien in de jaren 70 internet al zou hebben bestaan, ze dan vanuit Playa de Aro rechtstreeks uit hadden kunnen zenden. “En dan had het nu vast nog bestaan, ondanks dat veel mensen van toen er niet meer zijn”, zo dacht Bart, waar Peter op antwoordde met “niemand is onvervangbaar”. Waar hij gauw aan toevoegde “Het kerkhof ligt vol met mensen die onvervangbaar zijn”. 

Verder vond Bart dat België nog geluk had omdat elk dorp of stad zijn eigen vrije radio had, Peter betwijfelde dat, maar Bart zei “Ik was zo jaloers, dan reed je door een dorp of stad en dan stond er een enorme antenne en dan waren ze gewoon aan het uitzenden”. “Met 35 Watt voor drie straten”, aldus Peter. Een leuk programma, met leuke gesprekken van de twee oud-boegbeelden van ‘De laatste de beste’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx