RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 31 maart… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘We hebben gevochten maar we zijn echt moe gevochten’

Radio Mi Amigo was op 31 maart 1977 aan haar laatste volledige uitzenddag bezig. ’s Anderendaags zou de zeezender voorgoed stoppen ‘wegens toenemende druk’, zo was te horen in een emotionele spot ingesproken door Marc Jacobs. Ook werden alle luisteraars bedankt voor hun steun in de afgelopen periode.

Op die laatste dag liep het naderende einde als een rode draad doorheen de programma’s. “Ik voel me een beetje vreemd en heb een beetje een raar gevoel in mijn maag”, en ‘Ik hoop dat het een beetje een vrolijk programma wordt”. Met die woorden begon Frank van der Mast op de allerlaatste dag zijn uur ‘Stuurboord’. ’Per 1 april zou het station immers definitief de uitzendingen stoppen omdat de druk van de Belgische en Nederlandse justitie te groot was geworden.

Tegen 18:00 uur nam Frank afscheid van zijn luisteraars. “Er valt niet onderuit te komen luisteraars, maar voor mij is nu ook het moment aangebroken om afscheid te gaan nemen van u. Het is iets waar ik al een week lang ontzettend tegenop zit te kijken. Het is ook iets wat ik niet graag doe maar het kan niet anders. We worden gedwongen om ermee op te houden door de Nederlandse en Belgische justitie. Stan Haag heeft eerder gezegd ‘we hebben gevochten maar we zijn echt moe gevochten’.”

Frank vervolgde zijn afscheidsrede met; “Ik wil u bedanken voor uw steun, de brieven en vooral voor het luisteren. Ik heb met veel plezier en ook toewijding geprobeerd u een beetje plezier te brengen via de radio. En als ik daarin geslaagd ben, dan is dat mijn mooiste herinnering vaan Radio Mi Amigo, luisteraars vaarwel”. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
31 maart 2021 - 18:33 18:33

De mooiste aprilgrap van Radio Mi Amigo vond ik toen ze door de straten van Wevelgem zouden rijden en de menigte de radio keihard op Mi Amigo zou hebben staan.
De hele dag werden zogezegd banden gedraaid die op voorhand waren opgenomen. En de Engelse DJ’s zouden de nieuws en weerberichten voorlezen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx