RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 31 juli… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio Mi Amigo dook in het hitlijstengat

In het jaar 1977 was op de zondagmiddag bij Radio Mi Amigo de ‘Nederlandse Top 40’ te horen. De lijst werd op vrijdagavond ook op Hilversum 3 uitgezonden, bij de Veronica Omroep Organisatie. Maar omdat de V.O.O. maar één uur zendtijd per week had op het popstation, konden ze alleen maar de grootste verschuivingen laten horen. De zeezender speelde daar handig op in. 

Op zaterdagmiddag was er de ‘Mi Amigo Top 50’ en op de zondagmiddag werd de ‘Nederlandse Top 40’ uitgezonden. Dit is daarvan een voorbeeld. Het is zondagmiddag 31 juli 1977 en de radio staat afgestemd op de 212 meter. Herman de Graaf (foto bovenaan) presenteert het eerste uur van de ‘Nederlandse Top 40’ van 30 juli 1977. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx