RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 31 januari… 2010 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Dit is Jelle Boonstra bij RadioVisie’

Jingles, ze bestaan al zo’n honderd jaar in vele vormen, zowel in gezongen als gesproken vorm en ze geven kort weer op welke radiozender je bent afgestemd, naar welk programma of onderdeel daarvan je luistert, wat de naam van de presentator of presentatrice is, of op welke frequentie wordt uitgezonden. Om maar een paar dingen te noemen. Voor de één is de jingle een consumptie-artikel, zoals een postzegel die je op een brief kleeft om de kosten van het versturen te betalen. 

Wat voor de één een ‘wegwerpartikel’ is, is voor de ander een waardevol iets om te verzamelen waarbij ’the sky the limed is’. Of het nu om postzegels of om jingles gaat. Iemand die kasten vol verzameld heeft in de loop der jaren, én er ook nog eens heel veel van afweet en over kan vertellen, is onze oud RadioVisie-collega Jelle Boonstra (foto bovenaan – rechts). Dat was ook de reden voor de mensen achter webradio Mi Amigo 192, om hem op 31 januari 2010 uit te nodigen in het programma ‘Club Mi Amigo’, waarin ook regelmatig oud medewerkers van de zeezender Radio Mi Amigo te gast waren. 

Precies elf jaar geleden werden er vele jingles in dit programma gedraaid, aangevuld met de verhalen van Jelle. Ook Radio Mi Amigo 272 komt aan bod waar hij jingles van had meegenomen. Jelle vertelde ook hoe Arie van Loon (foto bovenaan – links) via hem bij de zeezender Radio Caroline, toen nog uitzendend vanaf de MV Mi Amigo, terechtkwam. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx