RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 30 september… 1997 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Twee pennen en één zakagenda voor Bart van Leeuwen

Radio 5 3 8 kreeg in 1997 een nieuwe programmering. Eentje zonder Bart van Leeuwen (foto bovenaan). Hij bleef wel betrokken bij de jongerenzender en ging vooral achter de schermen dingen doen.

Op 30 september 1997 presenteerde hij voor de laatste keer ‘5 3 8 classics’. Tegen twaalf uur stond de hele studio vol met collega’s en keeg Bart uit handen van Erik de Zwart twee fraaie pennen en een agenda ‘zodat hij zijn afspraken niet zou vergeten’. 

Ton Egas, zoals hij echt heeft, begon zijn radio loopbaan in 1973 bij de zeezender Veronica. Toen na de sluiting van 31 augustus 1974 de legale opvolger, de Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) geen werk had voor hem, ging hij voor Radio Mi Amigo werken. Hij begon als nieuwslezer en dj aan boord van het zendschip. Later maakte hij programma’s vanuit Playa de Aro. 

Na zijn terugkeer in Nederland kon hij alsnog terecht bij de V.O.O.. Tegenwoordig is Bart nog steeds ‘radio-actief’, en presenteert hij bij NPO Radio 5. Maar nu eerst terug naar 30 september 1997, naar Radio 5 3 8. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx