RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 30 november… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stan ‘schijft’ een laatste keer voor zijn bedrijf in de namiddag

Radio Mi Amigo maakte zich in de laatste week van november 1977 klaar om op donderdag 1 december te gaan verhuizen van 212 naar 319 meter. Dat betekende niet alleen veel technische werkzaamheden in de zenderkamer en een nieuw 319-jinglepakket op cartridges zetten, er kam ook een wijziging in de programmering. 

Sinds het vertrek van Bart van Leeuwen in maart van datzelfde jaar, presenteerde Stan Haag tussen 14:00 en 15:00 uur ‘Schijven voor bedrijven deel 2′. Het populaire verzoekplatenprogramma voor fabrieken en bedrijven kende zoveel aanvragen, dat niet iedereen ’s morgens tussen 09:00 en 10:00 uur aan bod kon komen. Daarom was er in de middag een tweede aflevering. 

Toch werd besloten om dit programma per 1 december niet mee te nemen naar de ‘nieuwe’ golflengte. Daarom presenteerde Stan Haag op 30 november 1977 voor de laatste keer ‘Schijven voor bedrijven deel 2’.  ’s Anderendaags zou Stan vanaf 14:00 uur het nieuwe programma ‘Tussen wal en schip’ voor zijn rekening nemen, daarin kwamen platen aan bod die een extra zetje nodig hadden om een plek in de tip- en hitparade te halen. (TvH)

° Foto’s bovenaan: Stan Haag in de studio in Playa de Aro met Haike Debois en Maurice Bokkebroek (credits: Douwe Dijkstra)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx