RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 30 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De omgekeerde wereld: er was een programma, maar geen zendschip meer

Op zondagmiddag 30 maart 1980 bleven luisteraars die afstemden op de 319 meter van Radio Caroline om naar de ‘Country Show’ met Piet de Prater te luisteren, op hun honger zitten. Het zendschip, de MV Mi Amigo, lag op dat moment immers al tien dagen ‘hoog en droog’, ‘laag en nat’ kan ook, op de bodem van de Noordzee. 

Presentator Piet de Prater, in de zeezenderwereld beter bekend als Nico van der Stee, was ook de man achter de Nederlandse Mi Amigo Drive In Shows. Als Nico Volker was hij dan weer betrokken bij Radio Monique. Piet/Nico nam zijn bandjes voor Caroline op voorhand aan land op. Omdat het zendschip gezonken was, werd de Country Show van 30 maart 1980 nooit uitgezonden.

Gelukkig is de opname wel bewaard gebleven, zodat wij u deze (al is het niet via de middengolf), na veertig jaar toch kunnen laten horen! (TvH) (Foto bovenaan- credits: Offshore Echoes)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx