RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 30 maart… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Nog twee dagen, en dan is het afgelopen….

Op woensdag 30 maart 1977 was het bij Radio Mi Amigo voor de op één na laatste keer tijd voor het programma ‘Baken 16’. De volgende vrijdag zou de zeezender immers ‘wegens de toenemende druk’ de uitzendingen definitief stoppen en zou er na ruim drie jaar een einde komen aan de radio-avonturen.

Aan het begin van de uitzending vertelde Frank van der Mast dat hij die ochtend opnieuw opgesloten had gezeten op het toilet, iets wat in de voorbije dagen al eerder was gebeurd. Ook Hugo Meulenhoff en Otto (foto bovenaan) waren in de studio aanwezig. Otto mocht na het draaien van zijn eigen hittip – ‘Willy Wortel’ van Rinny van der Lee – vertellen hoe hij het vond dat Mi Amigo er over twee dagen niet meer zou zijn. Frank zelf noemde het ‘intragisch’. 

Ook kwam Radio Caroline collega James Ross langs in de studio. Na een korte babbel in het Engels las hij keurig in het Nederlands ‘Het weer voor vandaag’. Het werd in de laatste dagen van maart 1977 trouwens niet echt duidelijk of Radio Caroline aan het eind van die week ook de uitzendingen zou stoppen, of dat het alleen voor Radio Mi Amigo afgelopen zou zijn. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx