RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 30 juni… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Caroline zegt foert tegen Marine Offences Act

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ tijdens ‘De avond van het sentiment’, het was de bedoeling om dit te doen gedurende negen afleveringen lang. Maar omdat volgens Ad ‘de fragmenten zich opstapelen’ ging men nog een tijdje door. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen vanaf zee opereerden. Regelmatig waren er boeiende, aparte en spannende verhalen te horen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten. 

In deel 9 van deze serie was Hans Knot opnieuw uitgenodigd in de Veronica-studio. Dat keer stonden de sluitingen van de Britse offshore radiovloot centraal. Op 14 augustus 1967 werden de Engelse zeezenders gedwongen afscheid nemen van hun luisteraars omdat Groot Brittannië het Europese Verdrag van Straatsburg had geratificeerd. De wet die iedere medewerking aan zeezenders strafbaar stelt. Alle stations gingen uit de lucht, op eentje na. Radio Caroline ging door. (TvH) 

° Foto bovenaan: de MV Galaxy, het zendschip van Radio London.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx