RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 30 juli… 1988 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het Nederlands was terug vanaf de Noordzee

Radio 558 was de voortzetting van Radio Monique dat na het neerkomen van de zendmast op de Ross Revenge aan het eind van 1987 gestopt was. In de periode die volgde was vanaf de Noordzee alleen Radio Caroline op laag vermogen te horen geweest via een noodantenne op 558 kHz, de frequentie van het voormalige Laser 558. Maar sinds juli 1988 waren er overdag weer Nederlandstalige programma’s. 

Niet meer van Radio Monique, maar van Radio Vijf Vijf Acht. Het station was gewoon vernoemd naar de frequentie waarop er werd uitgezonden. Aan het eind van de middag van 30 juli 1988 was er het nieuws met de Vlaming Pete Mc. Kenzie te horen. Na de uuropener ging het mis en was het heel even stil op de zender. Collega Collin Peters greep snel in en kon alsnog een commercial starten. Na de ‘Satellietschijf’ (iets wat men gewoon had overgenomen van het voormalige Radio Monique) was het de beurt aan Pete MC. Kenzie om een uurtje muziek te draaien.

Om 19:00 uur was het gedaan met de Nederlandstalige uitzendingen van die dag. Na de nieuwsuitzending nam Walter Simons afscheid van de luisteraars namens de Nederlandstalige ploeg aan boord van het radioschip. Voor Radio 558 zaten op dat moment Elly van Amstel, Collin Peters, Pete Mc. Kenzie en Walter Simons aan boord. De programma’s gingen daarna verder in het Engels met Radio Caroline. Er werd begonnen met een programma van evangelist Johan Maasbach, die in het Engels, tegen betaling, ‘de blijde boodschap’ mocht verkondigen. (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx