RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 30 juli… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Na amper zes uitzendingen is ‘Baken 16’ al een schot in de roos

Nadat Radio Veronica noodgedwongen de uitzendingen vanaf zee gestaakt had op 31 augustus 1974, liepen de eerste medewerker er nogal doelloos bij. De publieke omroepen in Hilversum zaten niet echt op de komst van een continent nieuwe dj’s en techneuten te wachten. En dat wachten duurde ene Bart van Leeuwen blijkbaar te lang. 

Op 19 januari duikt hij op aan boord van de MV Mi Amigo onder de naam Tim Ridder, als nieuwslezer. De jongeman heeft zo’n karakteristieke stem en een heel eigen stijl van presenteren, het duurt dan ook niet lang voorn iedereen zijn ware identiteit kent. Ook de justitie. Daarom grijpt hij op 1 april terug naar z’n oude dj-naam. Het past helemaal in het plaatje van die dag, want als 1 april mop zendt Mi Amigo een hele dag uit als… Radio Veronica. 

Zo’n vier maanden later presenteert Bart van Leeuwen vanaf een grijze en koude Noordzee de zesde aflevering van (het nu al) populaire tussen de middagprogramma ‘Baken 16’. Met het ´Boordgebeuren´ waarin we vernemen dat scheepskok Otto een cake bakt. Marc Jacobs die vijf kilo is aangekomen en nu 85 kilo weegt horen we met het nieuws en de weerberichten. Bart heeft poezenkaarten ontvangen. (TvH)

 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx