RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 30 januari… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Meer plannen dan zendtijd, maar Veronica was er nog

‘Veronica op Drie’ was een programma dat iedere vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00, uur werd uitgezonden en waarin veel actuele popinformatie te horen was. Er was aandacht voor de Top 40, de Tipparade, de LP van de Week, de Gouwe Ouwe van de Week. Om half acht was er het Popjournaal en om 18:45 uur volgde de Radiorebus, waarmee een aantal mooie prijzen te winnen waren. 

Verder werden de luisteraars op de hoogte gehouden van het hitgebeuren in Amerika en Engeland door middel van rechtstreekse verbindingen. Een programma waaraan die bewuste avond meewerkten: Ad Bouman, Rob Out niet, want die was met vakantie, Leo van der Goot en als speciale gast Arend Langeberg.

Verder zaten op de Oude Enghweg in Hilversum (deze straat werd voor de grap ook wel eens de Enge Outweg genoemd), weer een aantal dames gereed om de telefoontjes van de luisteraars in ontvangst te nemen. Iedereen kon zich tijdens dit programma weer opgeven als lid van de Veronica Omroep Organisatie. Dat was zo’n beetje het draaiboek op vrijdagavond 30 januari 1976.

Veronica had in die tijd als aspirant omroep meer plannen dan zendtijd. Wan één uurtje per week op Hilversum 3 was natuurlijk erg weinig, zeker als je in het verleden een radiostation had dat je 24 uur per dag kon vullen. Het was roeien met de hele korte riemen die beschikbaar waren. Maar Veronica was er tenminste nog, en dat konden Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis helaas niet meer zeggen. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx