RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 30 januari… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Rob out is een opperbeste bui

De Nederpop-groep ‘The Shoes’ hadden een nieuwe plaat uitgebracht, die erg in de smaak viel bij Veronica’s Rob Out. Dé reden om in zijn programma een hele stapel eerdere hits van hen op de 538 meter te laten horen, en dat maar liefst een kwartier lang. Uiteraard was er ook plaats voor nieuwe platen.

Rob was in een goede bui, en liet zijn zangtalent horen tijdens een Berdi-reclame, tegelijk maakte hij ook wat extra reclame voor dit bedrijf, want daar kon de consument enkel in die week bij aankoop van een jas, er een tweede gratis bij krijgen. 

Rob draaide ook ‘The summer is over’ van Dusty Springfield, omdat het nummer opnieuw was uitgebracht, “En door bemiddeling van mij in de Tipparade terecht is gekomen”, aldus Rob. Feit is natuurlijk dat de song de basis was van een bekende Radio Veronica-jingle, ingezongen door Patricia Paay. Verder was er ’s anderendaags (31 januari 1974), bij een activiteit in de schouwburg in Gouda een ledenwerfactie voor de Veronica Omroep Organisatie, de V.O.O. 

Rob voegde er aan toe dat Veronica nog steeds bezig was om aan land te komen. Niet in de vorm waarin de zeezender Radio Veronica toen bestond, maar als de “Zoveelste zuil, net zoiets als de AVRO of de TROS”. Aldus de dj die hoopte dat de V.O.O. per 1 oktober 1974 als C-omroep in het Nederlandse Omroepbestel van start zou kunnen gaan. Achteraf zou blijken dat deze hoop ‘iets te optimistisch ingeschat’ was. In elk geval kon je lid worden door een bedrag te storten op giro 24 00 24. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx