RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 30 december… 1999 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Doet ie het of doet ie het niet (meer?)

Aan het eind van de vorige eeuw zond het Nederlandse Radio 2 ‘De Millennium Top 2000′ uit, een… lijst met de grootste hits uit de afgelopen decennia. De twintigste eeuw zou immers bij de komende jaarwisseling overgaan naar een volgende. Daarna zouden de jaartallen niet langer met ’19’ maar met ’20’ beginnen. Er waren ook veel zorgen of alle computers deze wijziging wel aan zouden kunnen en of na de jaarwisseling het licht niet uit zou gaan. 

Tussen kerst en oudejaar was er dus deze hitlijst van de NPO, die met het naderende einde van de eeuw, iets magisch om zich heen had. Inmiddels wordt dit jaar de Top 2000 voor de 21ste keer uitgezonden en is het een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Maar de hele speciale magie die tintig jaar geleden om deze uitzending hing is er niet meer. 

Maar nu eerst terug naar 30 december 1999. Het is twaalf uur en Frits Spits telt twee uur lang een deel van de Millennium Top 2000 af. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx