RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 30 december… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mi Amigo tune en de 1-9-2- jingles op single 

“Het is altijd zaak zo de laatste dagen van het jaar gezellig te zijn, gezellig bij de radio te gaan zitten, en gewoon alles om je heen eens te vergeten, niet meer denken aan al die toestanden in de wereld en gewoon denken, nog twee dagen en dan gaan we een nieuw jaar tegemoet met allemaal nieuwe kansen”, aldus Bart van Leeuwen (foto bovenaan – rechts) aan het begin van de show die zijn naam droeg bij Radio Mi Amigo. 

Na een Franstalige commercial voor een LP had hij ruzie met een snoertje dat in de knoop zat. Na half elf was er een telefoonspelletje met een mevrouw Van der Veen uit Rinsumageest in Friesland, die een vrije radio fan zei te zijn. Ze verklaarde ook Frans Schuurbiers van de Vereniging Voor Vrije Radio te kennen. Mevrouw Van der Veen mocht zelf aangeven of Bart en Bokkebroek (foto bovenaan – links, naast wijlen Peter van Dam) plaat nummer 1, 2 , of 3 op de draaitafel moesten leggen. Daarvan moest zij dan raden welke dat was, plus het jaartal van verschijnen. En daarmee waren lp’s te winnen. 

En over spelletjes gesproken, om kwart voor twaalf liet Bart ook het nieuwe geluid voor ’Kassa Cash Casino’ horen waarvoor 1.000 gulden of 15.000 BEF in kas zat. Vanaf de zondag kon er gebeld worden. Het oude geluid (een harmonicadeur) was op Eerste Kerstdag geraden door een meneer uit België. Aan het eind van het programma ging Bart eruit met de Mi Amigo-tune van ‘Bronx’ en hij liet meteen ook nog weten dat deze muziek te koop was op single, met op de achterkant alle 1-9-2- jingles. “Op de hoes staat een foto van het zendschip”, aldus Bart nog op 30 december 1976. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx