RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 30 april… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En de nummers voor vandaag zijn…

De ‘Belgische Top 15’ werd in april 1978 elke zondagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur live uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo. Op 30 april was het de taak van Dick Verheul om deze vijftien platen in de juiste volgorde te draaien, ondanks dat hij die nacht veel te weinig had geslapen. 

Het was niet de enige hitlijst die op de 319 meter was te beluisteren. Zo was er elke zaterdagmiddag ook de ‘Mi Amigo Top 50’ te horen. Dit overzicht was een soort ‘gemiddelde’ van de Belgische en Nederlandse hitlijsten. Radio Mi Amigo was immers in de ether voor de ‘NederBel’. Rob Hudson was aanwezig om het nieuws te lezen. Ondanks enkele problemen met een spotmaster lukte het uiteindelijk allemaal wel. 

Na het nieuws van 11:00 uur werden, zoals elke dag, de nummers voor de organisatie aan land genoemd. Dat waren deze keer 1312 en 39-F. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx