RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 3 september… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En alweer verhuist de Nederlandse Top 40

‘De Veronica Top 40’ begon in 1965 bij de zeezender Radio Veronica. Na de gedwongen sluiting op 31 augustus 1974 ging de lijst verder als ‘Nederlandse Top 40’. Omdat de Veronica Omroep Organisatie nog zat te wachten op de ‘aspirantstatus’ had men in 1974 nog helemaal geen zendtijd. Omroepvereniging TROS bracht uitkomst en zond een tijdlang de veertig plaatjes uit via Hilversum 3. 

Later zou Veronica zelf een selectie van de grootste wijzigingen uit de Top 40 en Tipparade uitzenden op vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur, de enige zendtijd die de V.O.O. op Hilversum 3 toen had. In 1977 was het de beurt aan Radio Mi Amigo op zondagmiddag. De hitparade werd opnieuw volledig uitgezonden. Alle nummers, van veertig tot en één, waren te horen. 

Op een gegeven moment stopte dat. En toen was daar in 1978 ineens een nieuwe zeezender vanaf het schip de Aegir dat voor de kust van Zeeland voor anker was gegaan, de thuisbasis van Radio Delmare. En daarmee was elke zondagmiddag via de 192 meter ‘De Nederlandse Top 40’ weer helemaal compleet op de radio. En dat kwam goed uit, want de Veronica Omroep Organisatie moest het nog steeds doen met één uur zendtijd op vrijdagavond. 

Het was zondagmiddag 3 september 1978 als we afstemden op de 192 meter en René de Leeuw (foto bovenaan) voor Radio Delmare ‘De Nederlandse Top 40’ hoorden presenteren. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
3 september 2020 - 22:35 22:35

Volgens mij is de Top 40 maar 1 of 2 keer via Radio Delmare en toen was het avontuur vanaf de Aegir helaas voorbij

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx