RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 3 oktober… 1981 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zonder nummer 33 lukt het ook wel!

“Top amusement op zaterdagmiddag”, zo werd in 1981 de Maeva Top 50 aangekondigd. Na het nieuws van 16:00 uur, met Arie van Loon, was het tijd voor het tweede deel van deze hitlijst, die aan aflevering 27 toe was. Net zoals de nieuwslezer had ook deze presentator een zeezenderprofiel. 

Het ging om Ron van der Plas (foto bovenaan). Begin 1977 had hij kortstondig aan boord van het zendschip van Radio Mi Amigo/Caroline gezeten, en tijdens zijn vakantie in Playa de Aro, in het najaar van 1978, had hij de presentatie van enkele afleveringen van de ‘Persoonlijke top 10’ van Ton Schipper overgenomen. Nadien had ook Ron de vrije radiozenders in België ontdekt en daarbij z’n diensten aangeboden bij Radio Maeva. 

Het tweede uur van de Maeva Top 50 had moeten beginnen met nummer 33 uit de lijst, maar omdat die plaat niet aanwezig was, kon meteen nummer 32 op de draaitafel worden gelegd. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx