RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 3 oktober… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De luisteraar ‘verzoekt’ om Atlantis bij Mi Amigo

Komt de langste radiodocumentaire uitgezonden op de radio… over radio, op naam van Mi Amigo? Geen idee, maar met een totaal van 36 afleveringen, geproduceerd door de Vereniging voor Vrije Radio (de voorloper van RadioVisie) werd op de zondagmiddag wél het complete verhaal van de zeezenders verteld. Te beginnen bij Radio Mercur in 1958, tot wat toen ‘de dag van vandaag’ was.

Blijkbaar lokten de halve uurtjes behoorlijk wat luisteraars, want toen deze complexe historie uit de doeken was gedaan, werd vanuit het Mi Amigo hoofdkwartier in Playa de Aro door Peter van Dam, die inmiddels programmaleider was geworden, gevraagd om met iets gelijkaardigs door te gaan. Uiteindelijk werden de ‘Verzoekjes voor Vrije Radio’ bedacht. Minder gepraat dan in een modale documentaire, maar bijna uitsluitend fragmenten die voor zichzelf spraken.

Meteen een tweede betekenis voor de letterafkorting VVVR, die meestal werd gebruikt. De associatie van vereniging en het programma kon niet directer. Op 3 oktober 1976 was er wederom een uitzending waarin het tweede deel van de geschiedenis van Radio Atlantis werd verhaald. De productie en presentatie van deze aflevering komt op het conto van Walter Galle te staan.

Ook Jelle Boonstra was bij de uitzending betrokken. Hij stelde heel wat jingles en deuntjes ter beschikking. Slechts een klein deel werd gebruikt voor de uitzending. Dat zetten we vandaag helemaal recht, door alles wat toen niet is uitgezonden, alsnog op een rijtje te zetten. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx