RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 3 november… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

En toen ging de eer en het genoegen naar Bert

Medewerkers van fabrieken en bedrijven konden door een kaartje naar Playa de Aro te sturen met daarop de titels van hun favoriete platen, hun liedjes aanvragen op de 259 meter van de middengolf. Radio Mi Amigo had elke ochtend, op de weekdagen, speciaal voor dit doel het programma ‘Schijven voor bedrijven’ bedacht.

Vanaf de zomer van 1975 werd het verzoekprogramma gepresenteerd door Michelle, de vrouw van Stan Haag. Maar vanaf 3 november 1975 was er een andere presentator. Bert Bennett (foto bovenaan – rechts), kreeg de eer om de plaatjes van werkend België en Nederland te draaien. In zijn eerste uitzending behandelde hij kaartjes van een limonadefabriek, een importhandel, een salami vleesfabriek en een metaalgieterij. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx